A kortárs magyar képzőművészet támogatása: OFF-Biennále

2015-től folyamatosan segítjük web design, fejlesztés és IT támogatási szolgáltatásokkal az OFF-Biennálet, a rangos nemzetközi független képzőművészeti kezdeményezést, amely a legnagyobb független kortárs művészeti esemény Magyarországon. A kiállítások és workshopok többsége helyhez kötött, de fontos szerepet játszik az online jelenlét a biennále közönségének elérésében. A pandémia miatt új kihívást jelent a szervezőknek a digitális átállás.

Művészeti szakemberek kis csoportja hívta életre a platformot, hogy platformot teremtsenek a kortárs művészet képviselői (művészek, kurátorok, művészeti szakemberek stb.) és más társadalmi csoportok találkozásához. Célja, hogy megerősítse a helyi független művészeti színteret, és hogy nyilvános párbeszédet kezdeményezzen sürgető, ugyanakkor háttérbe szorított társadalmi, politikai és környezeti kérdésekről. Az OFF folyamatos kísérlet, amely fenntartható, demokratikus intézményt képzel el és valósít meg a civil szférában.

2015 tavaszán az első OFF-Biennále Budapest 5 hét alatt több mint 100 helyszínen (többnyire Budapesten, de vidéki városokban és külföldön is) közel 200 programot mutatott be, amelyen 22 ország több mint 350 művésze vett részt. Az azóta eltelt pár év alatt a „garázsbiennále” nemzetközileg elismert eseménnyé vált.

OFF-Biennale Budapest - New East 100

Az OFF-Biennále Budapest a legnagyobb független kortárs művészeti esemény Magyarországon. 2014-ben alulról szerveződő kezdeményezésként, egyfajta „garázsbiennáleként” indult, melyet művészeti szakemberek kis csoportja hívott életre azért, hogy platformot teremtsenek a kortárs művészet képviselői (művészek, kurátorok, művészeti szakemberek stb.) és más társadalmi csoportok találkozásához. Az azóta eltelt pár év alatt az OFF nemzetközileg elismert eseménnyé vált. Célja, hogy megerősítse a helyi független művészeti színteret, és hogy nyilvános párbeszédet kezdeményezzen sürgető, ugyanakkor háttérbe szorított társadalmi, politikai és környezeti kérdésekről. Az OFF folyamatos kísérlet, amely fenntartható, demokratikus intézményt képzel el és valósít meg a civil szférában.

Idén áprilisban indul a művészeti eseménysorozat harmadik kiadása. A webes platformokat az elmúlt években a WST csapatából Fekete Miklós, Nagy Máté és Horváth Zsolt fejleszti, teljes körű szerver és IT támogatást nyújtunk a stabil online megjelenéshez.

További információ:

offbiennale.hu

« Vissza

IT partnert keres? Beszéljünk a projektjéről!

Nézze meg hasonló projektjeinket